Nyår!

Ja då va dagen här (äntligen?), nyårsafton! Så nu blir det väl att städa lite och fixa sig inför ikväll. Sen ska alla träffas och äta restaurang och sen vidare på fest. Hoppas det blir en lyckad nyår! Hörs nästa år haha


glad!

yeeeeey! Glömt att berätta att jag beställde en ny data här om dagen på mellandags rean och jag hämtade ut den idag, så jag sitter och nördar mig nu (är ju ett måste) Imorgon är det nyår så det blir att äta middag med vännerna sen vidare på fest. Hoppas kvällen blir lyckad!





Det är en acer aspire 5349 - b803g32mikk


3 miljoner? Ja tack!

Då hoppas vi på bingo idag!


Rullar fram

Ja man får väl gå och lägga sig nu då .. Har börjat läsa boken jag fick av mamma och nu kan jag inte sluta haha! Föresten åkte ju in till Malmö och käka restaurang innan idag. Vi åt på jensens böfhus, åååååh! Världens godaste restaurang utan tvekan! Vi åt förrätt och sen oxfilé, mums! Sen va jag så mätt så jag rullade till bussen haha. Godnatt. (föresten så fyller jag år om 13 dagar, yeeeey)


Mums

Nu ska jag och älskling äta restaurang, hörs sen!


Min jul

Nu äntligen har jag laddat över bilder, så håll i er!

På morgonen öppnade jag och älskling paket tillsammans och här är det jag fick av honom,










Sen gick jag till mamma och va där på kvällen och här är bilder från julafton kvällen,














Dagen efter var vi hos farmor och farfar,



Min jul har varit helt perfekt!

Frågor&svar




* Nej jag har faktist köpt de.

* Nope det är jag inte.

* Jag har också letat efter de, men jag hitta inte någon riktigt som jag tyckte va snygg. Så jag fick ta min tjocktröja och en stor skjorta haha.

* Tack!

* nej jag fyller 18 hehe

Nytt armband


Fullt upp!

God kväll, hoppas det inte är några sura miner för jag inte bloggat på ett tag. Haft fullt upp! Berättar och lägger in bilder imorgon :) för nu tänkte jag äta lite och sen sova, är jätte trött!


Julafton

Godmorgon och god jul! Nu blir det julklapps öppning med älskling och sen vidare till familjen, hörs sen!


Malmö

Godmorgon, imorgon är det julafton kan ni fatta de? Tiden går så fort! Halv 11 kommer mamma och hämtar mig då ska vi in till Malmö till mormor och byta julklappar och fika :) hörs sen!


Äntligen ...

... jullov! Vi hade en liten avslutning idag i skolan käka julbord och sånt (snacka om att jag är trött på de nu) sen spelade vi julklappsspelet med klassen. Jag fick en penna och en sån rullare ni vet sån med klister som man tar över kläder. Det behövdes faktist för min va snart slut. Idag ska jag bara ta de lungt och imorgon på förmiddagen ska jag in till Malmö med mamma till mormor sen får jag se vad som händer på kvällen.


Frågor&svar



* Visst är den! Japp klart den är riktig :)

* Den va god kan jag säga! Jag klippte ut en mall på ett papper och la den över kakan och sen silade jag florsocker över.

* Nope det är de inte, bara lite insperations bilder :)


Jullov

Gääääsp, hej på er! Är jätte trött för jag gick upp tidigt idag. Men det va värt de. För när vi kom till skolan fick vi reda på att vi skulle in till Lund med klassen (6 st) och äta restaurang, mums! Imorgon är det sista dagen i skolan sen är det jullov, skönt. Sen är de julafton på lördag och 20 dagar tills jag fyller år, kan det bli bättre?


Jul-kladdkaka


Stor städat

Jaha .. De va ju lönt att man stack till skolan utan att ha några lektioner, hmm? Fick reda på schemat till nästa termin. Har bara svenska och samhäll. Börjar kl 09.20 och slutar 11.30. Det kan man ju leva med! Nu har jag precis satt mig i soffan efter att ha stor städat. Nu är det fint igen haha.


rock N roll!


Helgen

Tuuddeelluu, tänkte berätta lite kort om helgen för er som är nyfikna

fredags- Först trodde vi att vi skulle va hemma och bara ta de lungt. Men så blev det inte, (blir aldrig som man tror haha) utan vi åkte till kävlinge och träffa kompisar och så.

Lördag- Vi åkte till Lund runt 6 tiden till en kompis där vi alla samlades och så käkade vi jul mat, spela julklapps spelet och sånt skoj. Sen åkte vi till kävlinge till en lokalfest.

Söndag- Idag har jag varit och handlat lite med mamma och nu är jag hemma igen. Blir att slappa, snart jullov!

Dvs det har varit en lyckad helg!


Här är en bild sen vi serverade föräldrar/släkt på julbord i torsdags.


Insperation


Godmorgon

Godmorgon, sorry för jag ej varit fuktig på att uppdatera men så är det ibland. Igår va jag i skolan från kl 10.00-20.30 för vi hade julbord för föräldrar och släkt de ca jätte roligt! Nu ska jag snart gå upp och göra mig i ordning sen till center syd med my för hon skulle hitta julklappar. Hörs sen :)


Trött

För trött för att jobba egentligen, så det blir ett snabbt inlägg. Idag har jag varit i köket hela dagen och imorgon är det också köket och på kvällen är det julbord hörs :) gääääässsppp


Julbord

Snart blir det sängdax för att gå upp 06.30 imorgon, suck .. Imorgon är det köket som gäller och på torsdag ska vi ha julbord för föräldrar och släkt det ska bli skoj. Nä nu håller ögonen på att falla ihopa haha hörs imorgon!


Frågor&svar

Tänkte svara på den kommentaren jag fick i förra inlägget.

Det är klart det är handlingen som är ond. Men jag försökte få fram "gruppen" av människor. Tex dom som dödar tillhör ju "grupp mördare" och jag tror inte mördare är så vänliga. Så det är bara handlingen som är ond? Så jag ska döda en person och sen säga, Men skyll inte på mig jag är god och snäll. Det var bara min handling som är ond, inte jag. Man skulle säga dom som man SJÄLV tycker ska hamla i helvetet och motivera varför. Jag har bl.a. Tagit mördare, våldtäcksmän, förrädare, respektlösa folk. Och det blir ju olika slags människor man placerar in som är onda. Jag kan ju inte skriva "jag vill att knivar,bomber,vapen ska hamla i helvetet för som skadar" hmmm??


Då är man där igen ..

Då sitter man här igen, i badet! Rensar tankar, blir ren och svettas ihjäl sig haha!
Man säger alltid hur mycket man hatar tillexempel mördare, våldtäcks män eller kriminella personer. Men kan man verkligen placera dom på en lista? Om vilka som är värst? Alla brott/handlingar har ju olika konsekvenser. Jag trodde det va lätt tills vi fick en uppgift idag i svenskan där vi skulle rita upp hur vårt helvete ser ut. Man fick nummer mellan 1 och 9 och där skulle man placera in vilka som ska till helvetet när dom dör och inte till himlen. Där 1 är mildast och 9 är värst och får de hårdaste straffet. Jag satt och skrev, sudda ut, skrev, bytte plats, sudda ut. Ja på säkert 5 papper. De va jätte svårt!


Vilar

Nu ligger jag med täcket framför tvn, är jätte trött. Tur jag är ledig imoron :)


Ledig!

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Men det blev en kort dag för vi har inte så mycket att göra nu innan jul. Imorgon är vi lediga för vi fick hemuppgifter vi ska göra istället, skönt! Har gjort klart en så har bara en kvar och det är den lättaste. Föresten jag är äntligen klar med julklapps handlingen, har hittat alla julklappar nu. Så slipper man stressa sen i sista minuten. Hatar stress! Hmm nu tänkte jag städa och tvätta sen laga mat. Spagetti och köttfärssås :) Hörs sen!


Kläder

Lite ny inköpta kläder.



Tjocktröja 199:- på rean 99:-


Svarta jeans. 199:- på rean 138:-



Stickan tröja. 299:- på rean 230:-

mat&recept - tips

Här är några maträtter jag lagat under veckan. Snabba,enkla&goda!



Jag älskar laxfilé i ugn så var tvungen att testa denna såsen till. Den häller man bara över sen in med allt i ugnen. Och det va super gott! Men till nästa gång ska jag använda två såser för det blev ganska lite.


Paj deg. Skit smidigt!


Taco paj! Bara stek köttfärs, lök, paprika, majs, vitlök ja allt ni tycker om och släng i den i formen sen in i ugnen. Mums!


Det här är riktigt gott!

*koka riset för sig.
*skär fläskytterfilén i bitar och stek så det tar färg. Häll på Uncle ben´s såsen och låt koka ihop.


Julbaket

Från julbaket i fredags med mamma och Jennie :)


3 advent

Nu är jag hemma, hälsa på Ludde nu och guuud så roligt de va! Speciellt när han blev så glad av att se oss så han inte kunde sluta springa runt,hoppa,pussa och kissa på sig, hehe. Har saknat honom så himla mycket så ibland vet man inte var man ska ta vägen. Men nu är man jätte lättad när man såg hur bra han hade de. Och om det är någon som i te förstår nått av vad jag skriver så är det såhär ; jag skaffade en hund i januari en liten chihuahua/dansk-svensk gårdshund. Men jag blev allergisk och min astma blev värre så jag var tvungen att hitta ett nytt hem åt han. Och nu bor han på en gård med en pansionär som har all tid i värden till han med stor trädgård för han älskar att springa :) nä nu ska jag laga mat, hörs sen!


Idag ses vi

Godmorgon, har käkat frulle och städat lite smått. Och nu ska jag snart åka iväg för att träffa min Ludde, längtar! Hörs sen


Whiskey Lullaby

Idag händer absolut ingenting, ganska tråkig lördag menmen.


Att känna sig ensam när man är själv är en sak, men att känna sig ensam när man är två är fel.


Julbak!

Godmorgon, hann inte blogga igår så det fick bli idag helt enkelt. Igår på dagen så julbakade jag med Jennie och mamma. Det blev en massa gott Lussebullar, havregrynsflan, pepparkaks muffins mm. Så nu har vi att äta hehe. Sen på kvällen så va de lite folk här hemma, trevligt trevligt! Idag blir det nog bara att ta se lugnt, hörs sen!


Oväder

Just nu ligger jag i sängen och kollar tv och hör hur regnet och blåsten sjukar ur. Tur man är inne i värmen! Imorgon blir det julbak med mamma och Jennie på dagen, sen på kvällen hitta på något antagligen :)


Vinter? Nää

Hej på er! Fan va vädret är konstigt ena dagen är de lite vitt på marken och andra dagen sol, hmm? Nu ska jag städa lite, hörs sen!


Shopping

Just nu är jag på center syd och kollar runt med mamma. Va här innan idag med Jennie och då fyndade jag faktist en tjock tröja. Och så hittade jag julklappar till julklapps spelet :) nu blir de fika!


Kommer den riktiga julen nu?

Hej på er! Ligger i badet så jag passar på att slänga in ett inlägg. Idag har jag bara vatt i skolan, blev en kort dag skönt! Imorgon ska jag nog vara i servisen, inte lika roligt som att vara i köket menmen. Sen har det inte hänt något speciellt idag. Föresten, tittade ut genom fönstret innan jag gick in och bada och jag tyckte det va lite vitt på marken :O kommer snön nu tro? Vi får se vad som händer. Idag gjorde jag de lätt för mig med maten, tacos mums!


Mat&recept









  • Skär ett snitt i fläskytterfilén, men inte rakt igenom! Krydda och lägg i de du tycker om. Denna gången la jag i massor med kryddor och pressad vitlök.
  • Knyt ihop den och bryn den ï stekpanan så den får lite färg.
  • Sätt in potatisgratängen i ugnen.
  • Sen när du brynt klart köttet i stekpanan så lägger du köttet i en ungssäker form och ställer in den i ugnen tillsammans med potatisgratängen.

    (Sök på google på potatisgratäng)





    Till detta gjorde jag en egen gräddsås.

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde eller annan grädde
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 0,5 msk soja (försiktigt med sojan!)
  • 0,5 tsk salt
  • GÖR SÅHÄR:
    Lägg vetemjölet i en gryta. Vispa ut den med hälften av grädden till en jämn smet utan klumpar. Vispa därefter ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.
    Vispa ner fond, soja och salt. Låt koka upp under omrörning. Låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och soja.

     


Frågor&svar






  • Haha ja säg de, jag vet faktist inte hur han lyckades. Men vi hittade en ny jacka till han som tur va!
  • Ja man ska ska olika färger på kulorna det tycker jag med. Blå&röd är finast tycker jag. Nä det är faktist inte min gran på bilden.
  • Antingen har jag köpt dom på din sko eller skopunkten, men dom finns tyvärr inte kvar. Ja det är skinn!
  • Haha ja, det är mina kock byxor.
  • Ja när vi är i köket på onsdag torsdagar så får man frukost i skolan. Dock så va coca colan min egen.

älskar dig

Snart kommer jag till dig, har saknat dig så! Du kommer alltid va min lilla bästa vän <3


Lalalalalala

Hej! Idag har jag bara varit i skolan och inte gjort något speciellt. Vi fick en uppgift där vi skulle jämföra 3 olika religioner, har börjat lite smått på den de är lia bra. Nu håller jag på med maten och efter de ska vi till center syd för Kristian behöver en ny vinter jacka haha, för hela hans arm på den andra är helt sönder.


Grattis

Faaaan! Ingen bingo den här gången men jag va jätte nära "du väljer vinsten på 100 000 kr" men Kristian fick bingo och vann 100 kr, grattis till han! Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag kolla på copycat singers på 4an klockan 8.


Andra advent

Har precis ätit och nu är det snart dags för Bingolotto, hoppas jag vinner!


Godmorgon

Godmorgon på er allihopa hoppas ni sovit gott för de har jag gjort! Nu snart tänkte jag bege mig hem till mamma för älskling kommer endå bara sova hela dagen i o med han lanade inatt/imorse. Måste gå upp nu för min mage kurrar, hörs sen! Söt bild jag tog på mig själv va haha?


Hur ska den egentligen vara?

Hade precis skrivit ett jätte långt inlägg som bara försvann .. Irriterande! Aja klockan är 02.20 och jag kan inte sova. Dom andra sitter och lanar i storarummet så jag ligger i sovrummet och kollar på tv. Så kom jag plötsligt och tänka på julgranar, haha? Hur ska egentligen den perfekta julgranen vara? Det finns så mycket nu förtiden, allt från vanliga granar med glitter,ljusslingor&kulor till blåa/vita/gröna plastgranar med en massa olika färger osv. Förr fick man hugga granen själv och klä den med saker man själv gjort. Men nu tar man ut en gran ur en papp förpackning och bara vecklar upp den. Förstör man inte själva grajen med julgran då? Jag tycker själv en julgran ska va lite mindre och givetvis riktig, typ som en Kalle anka gran :)


Ja jag lever

Hej på er, ja jag lever har inte haft något skoj att blogga om och har inte haft tid. Känns sjukt skumt för det känns som söndag hmm? Aja igår åt vi middag hemma hos kristians mamma för hon fyllde år, sen åkte vi till Kävlinge och träffa alla dom andra och sen vidare till Lund hem till en kompis. Kunde inte va där så jätte länge för det va tydligen någon som klagade, typiskt! Så vi fick ta tåget till Kävlinge sen där ifrån till lödde. Sen hände de inte så mycket mer igår kväll. Ikväll blir det en lugn kväll känns det som, skönt! Nu snart ska vi äta hel kyckling med potatisgratäng och gräddsås, mums! Hörs sen


Frulle

Nu är det frulle i skolan :)


Frågor&svar





  • Visst är hon!
  • Nä bara på onsdag och torsdagar för då är vi i köket. Annars börjar vi halv 11
  • Jag har en "blogg" app som jag kan skriva inlägg och lägga in bilder.
  • hehe tack. Lite här och var :)



Så ser appen ut.

 


Storstädning

INNAN STÄDNING:




EFTER STÄDNING:


1 December

Kan ni tro de? Det är redan den 1 December, helt galet! Tiden går så fruktansvärt snabbt fast det är bra iför sig. Hatar när det går för långsamt, så heldre snabbt då. Nu snart blir det att bege sig till skolan, vi ska va i köket idag igen och skulle nog baka julgodis och lussebullar.


Bhn jag köpte C:


RSS 2.0