vännerna

Jag har suttit och tänkt lite på "förr i tiden" och hur snabbt allt kan förändras .. Just mina tankar kretsar runt mina kära vänner! Och tänkte skriva av lite.

Vem skulle man va utan sina vänner? Man hade nog inte varit samma person, eller? alla dessa frågor får mig att tänka tillbaka till "förr i tiden". Man hoppar runt i olika "kretsar" och ibland passar man in hos vissa personer och ibland är dom inte alls som du tänkt dig och då är det bara att fortsätta "leta". Jag har inte varit speciellt kräsen, kan man säga så? Jag har inte haft några speciella krav på hur mina vänner ska vara, se ut osv. Huvudsaken är att man trivs med sina vänner, det tycker jag är viktigast.


För ca 3-4 år sedan började jag umgås med ett gäng änglar, ett gäng med hjärtan av guld rent ut sagt! Jag fick mycket frågor om varför jag just umgås med dessa personer och varför jag bara umgås med killar blablabla. Det är en mycket enkel fråga som jag tror alla kan hålla med om! Tjejer ... Var ska man börja egentligen? Dom snackar skit om varandra, går bakom ryggen, "fryser" ut en, ljuger.. you name it! Sånt orkar jag inte med tycker bara sånt är drygt och blir förbannad på folk som ljuger och går bakom ryggen. Jag sa inte upp min kontakt med mina tjejkompisar utan jag har alltid sagt som det var. (precis vad jag skrev) Och mina få tjejkompisar jag har nu är likadana som mig och tycker samma det är därför vi passar ihopa.


Men nu vrider vi om klockan så vi är 3-4 år tillbaks. Då började jag som sagt umgås med ett gäng med ett hjärta av guld. "gänget" bestod av inprincip bara killar. Det va rakt på sak, säger vad dom tycker, smäller det så smäller det? Thats it! Det är nog den roligaste perioden i hela mitt liv! Man längtade till varje helg för det hände alltid något sjukt och roligt, alla samlades och hittade på saker tillsammans, vi hade aldrig tråkigt! Och det är inget överdriv för vi hade ALDRIG tråkigt. Inget skitsnack, inget bråk, ingen som ljuger jag hade hittat dom perfekta vännerna!

Det är dumt att så många har fått en fel uppfattning om "oss", men vad säger man? typiskt! Att det alltid ska vara någon som ska gå runt och snacka dåligt om något dom är avendsjuka på, men sånt är livet. Jag hade också hört massa saker innan jag börja umgås med dessa människorna, men varför lyssna på något som man inte ens vet om det är sant? Och när jag upptäckte att alla dessa rykten och skitsnack va fel, så upptäckte jag samtidigt att jag har hittat vänner för livet. Jag hade aldrig någonsin kunnat lämna dessa vänner jag har idag, man lämnar väl inte sin familj, right? Ta reda på saker innan du bestämmer dig, hade jag gått miste om dessa vänner hade det varit mitt livs misstag.

För er som fortfarande tror att vi är någon sorts "liga" så kanske ni ändrar uppfattning efter detta.
OM OSS:
Vi är ett stort gäng vänner som hjälper varandra i vått och torrt! Oavsätt om man inte pratat på länge och det händer något så är alla där på en sekund! Man ställer upp för varandra för så gör man! En för alla, alla för en. Vi är i blandade åldrar och kön, men varför ska det spela nån roll? när vi tycker likadant, har upplevt samma saker, passar ihopa och trivs. Då spelar det andra ingen roll! Vi är din vän om du är snäll mot oss, men din värsta mardröm om det inte passar..
Vi är som alla andra bara att vi visar det! Om du har bra vänner, ta vara på dom!

when we do something good no one remember, when we do something bad no one forgets


haha!

Har egentligen inte lust att blogga för jag är så jävla förbannad! Jag har bara en fråga:

Varför i helvete vill folk sätta en i skiten?
Varför gör folk så? har folk inget liv eller? varför göra en sån sak utan anledning? är folk avendsjuka eller vad är det frågan om? Att folk inte kan ta hand om sig själv och sköta sig själv är sorligt! Till er som tror att dom har "tryckt" ner mig eller sabbat något så har jag bara en sak att säga-

HAHAHA! ingenting ellet någon kommer nånsin trycka ner mig håller huvudet högt tills den dag då döden tar mig

Kläder



Ska försöka lägga upp såna här inlägg varje dag :)


frågor&svar

Va roligt att det är så många som har börjat kommentera och frågar saker. Jag svarar alltid på frågorna så fort jag kan! :)




* haha det vet jag inte, den bilden är med i en bok.

* Tack! det va den jag va lite osäker på om jag skulle behålla eller inte. Råkar skriva höst jacka i inlägget menade såklart vår jacka!

* Hmmm .. kommer faktist inte ihåg. Men det var denna vintern iallefall, haft dom kanske i 3-4 månader :)

* Ja det va lätt! lite pilligt bara med all panering men sen friterades det ju på några sekunder bara så man måste va snabb! Men fritera på LÅG värme annars blir bitarna helt svarta haha (jag har provat) Dom blev krämiga! Jag friterade i kanske 15 sekunder så dom är gyllenbruna och då var dom endå krämiga. Lycka till!

önskemål

Godmorgon måndag! Fått ett önskemål om mer kläd bilder så får väl bli bättre på de! glömmer alltid att ta fotto innan jag åker till skolan men ska försöka komma ihåg. Idag kom jag ihåg så here we go ..




Nu ska jag äta lite sen vila en stund!


bra avslutning



Avslutar kvällen men en rolig bild haha. Godnatt hörs imorn folk!


Lund



Hemma från Lund! Köpte faktist en höst jacka som jag letat efter. Men får testa den lite här hemma och se om jag ska behålla den eller inte (bild kommer sen) Sen fikade jag och mamma bara. Ikväll blir det att kolla på tv och äta gottis, för imorgon är det skola!


Frågor&svar




* Nä det va faktist inte alls så farligt! En annan restaurang jag gillar i Lund är Mediterranean. Det är en grekisk restaurang, super gott!

* Hej! Jag har skrivit ett inlägg om det. Trycker ni på Januari 2012 till vänster i spalten så ser ni alla mina inlägg jag har skrivit. Leta efter ett inlägg som heter  Saknat dig  där får du svar på din fråga :)

* Man får rota i högarna där ingen annan orkar leta haha så hittar man :) tålamod! Jepp 20 kronor, riktigt billigt!

* Ja det ska jag, eller med hjälp av någon. haha får tvinga någon att hjälpa mig för det tar ju sin lilla tid.

* Tack! Nej det gör jag faktist inte har bara ett stort intresse för fotografering :)

Godmorgon

Godmorgon! Snart ska jag och mamma en sväng till Lund och kolla lite i affärer, kanske fyndar idag igen hoppas de! Såg att jag fått lite frågor, svara på
Dom när jag kommer hem


Lyckad kväll

Då ligger man i badet (igen) haha. Igår blev dagen helt perfekt. Jag och några kompisar åkte in till Lund för att käka men det va fullt på de stället vi ville till först så vi gick till ett annat ställe som hette wrap house. Riktig god mat! Man kunde välja "innehållet" i sin wrap och det är typ som tacos. Jag tog kyckling med grönsaker och sen va de massa olika såser till de och så fick man tacobröd och taco chips. Riktigt gott! Sen åkte vi till Kävlinge på fest.

Idag vet jag inte vad som händer, blir väl att ta de lilla lugna idag! Hörs sen


övernöjd!


"slapp" skjorta från H&M har kostat 249:- nu kosta den 150:-



tjock tröja från veromoda, har kostat 259:- nu kosta den 77:-



halsduk från veromoda, har kostat 299:- nu kosta den 20:-



Blev även en lite fika med mamma :)


Övernöjd med vad jag hittade och verkligen sinnes sjuka priser!

Klipp!

Idag har jag gjort världens klipp, över nöjd! Lägger upp bilder sen. Sen har jag fikat lite med mamma och nu ska jag snart hem. För ikväll blir det att äta gott med alla vänner, skojskoj! Hörs senare


kan det verkligen stämma?

Ricinolja-sedan länge välkänt laxermedel men med en oanad egenskap att eventuellt stimulera mänsklig hårväxt

Vissa hävdar att håret kan växa upp till 5 ggr snabbare vid regenbunden användning. Håret kan även bli kraftigare och få en fin lyster och glans Lite olja på en tops kan även få ögonfransar och växa sig längre och bli tätare

Ricinväxten kommer ursprungligen från Indien och Ricinoljan var från början mycket giftig. Detta giftiga enzym finns tack och lov inte kvar i oljan

Ricinolja som skönhetsmedel är egentligen inget nytt, redan romarna och grekerna nämner den i skrifter 400 år f. Kr

Gör så här: Ta olja på fingertopparna och gnugga in grundligt i hårbotten, ta gärna hjälp av en fön för att få den lite smidigare Dra även ut på hårtoppar om du vill Ha i minst en halvtimma, massera gärna hårbotten under tiden Lite knepig att tvätta ur....... Börja med att ta shampo direkt i håret (eller balsam), nästan på samma sätt som du applicerade oljan. Gnugga. Skölj ur och ta shampo en gång till Upprepa 2-3 ggr i veckan



Kan det verkligen stämma?


Bad

Så himla skönt att lägga sig i ett varmt bad när man precis varit ute i världens kallaste väder. Gillar inte vädret alls! Imorgon är jag ledig. (är alltid ledig på fredagar) älska gymnasie! Iallefall då ska jag och mamma till c syd en sväng se om jag hittar nått skoj. Ihelgen vet jag inte vad som händer, antagligen ska jag och älskling hitta på nått nån dag bara vi två, mys! Aja hörs imorgon eller kanske mer ikväll om jag har något vettigt att skriva hehe


lekte i köket

lekte lite med kameran i köket när jag lagade mat


Bild

Va bara tvungen att ladda upp denna för Jennie säger jag liknar en annans haha


äntligen något vettigt!



älskling hade beställt en HD-box frå bredbandbolaget med en jäääävla massa kanaler! Och den bästa kanalen är disney chanel! Äntligen något vettigt att kolla på haha :)


frågor&svar



* Ja jag kännde att jag va tvungen att göra de för att folk ska förstå och få en liten inblick på hur jag har de och att det är inte så jätte enkelt som det kan låta, "ont i knäet" det kan ju låta mesigt. Men så är det faktist inte. Så jag hoppas verkligen att folk förstår lite mer nu.

* haha tack :)

* känns skönt att höra att det inte bara är jag som tycker så :)

det är inte så enkelt som det låter

Tänkte berätta lite mer om min ledvärk till er som tror "aja du har lite ont i knäet, vadådå?" Så simpelt är det faktist inte. Och ja jag kan rycka på axlarna och gå ut i kylan och gå i skolan. Men det kan resultera till att i framtiden kankse inte jag ens kan röra mina leder för dom är så slitna pga allt jag gör nu. Därför jag "gnäller" eller vad ni vill kalla de för det minsta lilla.
Det finns olika slags av reumatism och jag har något som heter barnreumatism för jag fick det när jag va yngre.

lite om den reumatismen jag har, infon är tagen från en hemsida som heter www.rorelse.se

Barnreumatism innebär att barnet har inflammerade leder. Med inflammation menas att lederna är svullna, varma och ömmande, Inflammationen kan ge skador som gör att leden fungerar allt sämre, samtidigt som musklerna runt den blir svagare. Typiskt är att barnet är stelt på morgonen men blir rörligare och mjukare fram på dagen. Ofta gör det också ont i lederna. Det är inte alltid som lederna ser svullna ut, men barnet kan ändå ha mycket besvär. En del måste bli sjukskrivna, andra kan fortsätta att arbeta men behöver kanske anpassa arbete och arbetstid till sjukdomen.


Hur vanligt är barnreumatism?
Det finns omkring 1 800 barn/ungdomar i Sverige som har reumatism. Årligen insjuknar mellan 130 och 230 barn och ungdomar i barnreumatism. Vi vet att vårt immunförsvar är inblandat, ett visst ärftligt inslag finns också.

Hur ser framtiden ut för barnreumatiker?
Många barn med reumatism blir helt friska. Det är mycket viktigt att en bra och effektiv behandling ges under hela sjukdomsperioden. Om barnet bara har ett fåtal inflammerade leder så är det lättare att bli av med sjukdomen, men även om barnet har flera sjuka leder så finns möjligheten att bli frisk i vuxen ålder.
(Därför vill jag inte gå ut och kämpa i onödan när jag har ont, för jag vill bli av med sjukdomen i framtiden!)

Inflammationen kan göra att man blir trött, får feber och muskelvärk. Den kan också leda till viktnedgång, även om man äter som vanligt.



Det va info om barnreumatism som jag har, men som sagt alla barn har ont på olika ställen, kanske inte lika mycket ont osv. Nu tänkte jag berätta om MIN värk.

Vi kan ta det från början. Jag va med om en moped olycka. jag satt med benen ner mot marken så jag kunde ta emot ifall jag ramlade för det va mörkt. På vänster sitta av stigen jag körde på va där en markfast bänk. Dom två plankorna som va ryggstödet fastnade mitt knä imellan. Jag vred mitt knä på nått konstigt sätt men sen va det inte mer med de. På morgonen hade jag såklart jätte ont! Och det va 2 ggr så stort som mitt andra knä. Mamma sa att vi skulle vänta lite med att gå till läkaren för det va ju liksom en smäll klart det svullnar upp. Men det höll i sig och blev bara större och större så mamma tyckte det var konsigt så vi åke iväg.

På sjukhuset berättade dom direkt att det var reumtism. Så det behövdes bara denna smällen för att det skulle bryta ut. Mitt knä var fortfarande jätte stort och mjukt som en kudde (all vätska som samlats) och jag blev kallad till operation. Dom tömde knäet på vätska och gjorde nått annat, jag minns ej. Jag har nog aldrig haft så ont som när jag vaknade upp efter operation. fyfan säger jag bara!

Jag fick inte gå på jag vet inte hur länge, och kryckorna blev min bästa vän! Men med tiden blev knäet bättre. Detta hände 2008 och jag har inte fått tillbaka "full rörelse" i knäet och det tror jag aldrig att jag kommer få.

Det är inte bara mitt knä som strular med mig utan det är, ryggen, fotleden, handlederna och nu börjar det andra knäet ockå klydda. Men på ett konstigt sätt så vänjer man sig vid smärtan för den finns ju där ALLITID. så jag är van vid att ha ont.

Vid min mens förvärras all smärta och jag har jätte ont. Även vid kallt väder blir mina leder sämre. Jag har tagit hundratals mediciner men inget har hjälp mig så värst bra. Antingen har jag blivit magsjuk, ont i huvudet, kramper i magen och om inte det skulle va tillräckligt har jag fått astma av en medicin också. Sen började jag med den bästa medicinen man kan få och det är igenom en spruta. Men den får man absolut inte ta om man bara hostar eller är förkyld lite. Och det har jag varit så kan ej ta de .. Men tar man den sprutan en gång i veckan ska man gå till vårdcentralen i gång i veckan för att dom ska ta blodprov och se så att inget ändras med mina vitablodkroppar av den medicinen, för då är det farligt!
 




Jag är på sjukhuset minst en gång i månaden för dom ska kolla så allt står rätt till, ta blodprov, väga & mäta, känna på mina leder osv. Och är det riktigt dåligt så måste jag spruta mina leder med cortison och DET GÖR ONT! Jag har faktist inte det så jätte enkelt som ni tror. Det är inte bara lite ont i knäet .. Hoppas ni fått en liten blick på hur jag har de, det är inte så lätt som det kanske låter.

Kan det bli värre?

Godmorgon på er, hoppas ni mår bättre än vad jag gör. Som ni alla vet har jag ledvärk villket gör så att när det är kallt ute så "stelnar" mina leder så det gör ont att röra sig. Plus jag fick mens igår och då blir det ännu sämre. Så nu ligger jag i sängen med datan i knäet och tvn framför och tänker inte röra mig ur fläcken! Verkligen äckligt jobbigt att ha så här ont ..



bort bort



Jeppjepp nu har jag bestämmt mig, dreadsen ska bort! Inte för att jag har tröttnat eller så bara att det kliar något så fruktansvärt så jag orkar inte mer. Så det blir att klippa sig kort som jag haft en gång innan. Kommer nog sakna dreadsen lite för jag tycker bollen är så gullig när jag sätter upp de haha.


mums

Här är lite bilder sen gårdagens mys med älskling :)



Jag gjorde friterad fetaost, SUPER GOTT!! recept kommer längst ner


dom blev jätte bra när jag friterade dom :)




Till varmrätt blev det plankstek med bea sås, ååååh så gott det va! Riktigt lyckad middag




receptet på den friterande fetaosten:
200 g fetaost (välj en med hög kvalitet)
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
6 dl rapsolja/frityrolja


Gör så här

dela fetaosten i så stora bitar du vill ha.

Lägg upp vetemjöl, ägg och ströbröd i varsin tallrik. Doppa fetaosten i först vetemjöl, sedan ägg, sedan ströbröd, sedan ägg och ströbröd en gång till. Lägg sedan in bitarna i frysen i ca 30 minuter

Ta fram och låt ligga i rumstemperatur i ca 5-10 minuter innan du friterar bitarna en och en i en liten kastrull med rapsolja (eller i fritös). När bitarna är gyllenbruna, ta upp och låt svalna på papper. Servera så fort som möjligt. Har du lite tjockare bitar bör du fritera lite extra, för att osten ska hinna blir mjuk och krämig inuti! Lycka till.

frågor&svar



* ellerhur! och dom som inte håller med mig är det nog något fel på. Ja det får man ju hoppas iallefall för en normal funtad människa tänker ju sig för :)

Rullar fram

Nu är jag verkligen propp mätt! I o med Kristian kom hem så sent igår när vi hade två år tillsammans så fick vi fira det lite idag med god mat och film mys. Vi år friterad fetaost till förrätt och plankstek till varmrätt och chips till efterrätt haha! (bilder kommer imorgon) nu ska jag sova, skola imorn. Godnatt


baaaaaaaaammmm!!

Detta inlägger kanske kommer sätta sig hårt på vissa och på andra bara rinner det av. En del kommer bli förbannade och en del kommer nog hålla med mig till 100%. Men som sagt, det är min blogg och mina åsikter så jag skriver precis vad jag vill. Och gillar ni inte de så läs inte, svårare än så är det faktist inte. Here we go ...

Nu är ni nyfikna på vad jag har lite "åsikter" om va? dah dah dah dahh .... unga mammor, baaaaam!
Det finns INGET fel på att vara en ung mamma OM man kan sköta de! Det är en jävla skillnad. Sen kan man undra vad som menas med att sköta de. Jag tycker att man sköter sin roll som mamma om:
- Man har ett stadigt förhållande
- Någon stans att bo föralltid om det skulle va så, inte bara förtillfället
- Man har en inkomst varje månad
- Gått ut gymnasiet så man har betyg så man får ett jobb i framtiden
- Man har tänkt igenom beslutet för det är ingen leksak!
jag kan sitta och rabbla upp massor av saker, men jag hoppas ni förstår vad jag vill komma till ..

Man måste va medveten om att det är ingen leksak man tar hand om, det är ett riktigt barn en människa! Det är inte som en hamster " aawe va gullig, jag lovar jag ska ta hand om den och mata den" Sen dör den efter 1 år och så roligt va de .. På vissa kan man verkligen tro att det är så dom tänker och det är de som gör mig så förbannad! app app app innan ni blir förbannade över vad jag just skrev, backa bak lite kolla ordet som är tjock och understrucket .. Så nu kan vi fortsätta. Jag påpekar inte någon och skriver inte vad någon tänker, utan vad man kan tro att folk tänker som är i denna sittsen. Skriver inte att det är så.


Där går ett program som  heter unga mödrar på kanal 5. Brukar kolla på det ibland, det är faktist bra! För där får man en blick på hur det egentligen är att vara en ung mamma. Och orkar ni inte ens resa på röven för att gå ut med tex hunden så får man nog tänka om!


frågor&svar




* Ja det är jätte bra att dom har det absolut, men känns inte rätt eller bra på något sätt att så små ska jobba för vi i Sverige är så ha glalna. Hoppas du förstår vad jag menar.

* Precis, haha! Går jorden under så gör den. Man kan knappast gå ut och protestera med stora skyltar " GÅ INTE UNDER JORDEN, GÖR INTE DE!!" tror inte det gör så stor skillnad haha.

Jordens undergång

Det började väl med att filmen 2012 kom ut och skrämde varenda individ som såg den. Själv har jag inte sett den och känner inget behov av att göra de. För varför ska jag sitta och glo på en film och liksom " jaha det här är min död " ? Nä det hoppas jag helst! Sen har det bara babblats mer om att jorden ska gå under detta året, snacka om att göra en höna av en fjäder .. Tror ni allvarligt på detta själv? Ja klart att jorden kommer gå under men inte nu, det kommer nog dröja lääääänge så gå inte omkring och oroa er i onödan. Lev så länge du kan!

Inte bara filmen 2012 har skrämt upp folket, utan mayaindianernas kalender har också skakat om ett par hjärnor. Mayaindianerna skrev en kalender om hur "framtiden" skulle se ut. Villka olyckor och katastrofer som skulle inträffa vid speciella datum eller år, men allvar? Maya-forskare påpekar att kalenderns Långa räkning "tar slut" vid 2012. Men nån gång måste det väl ta slut? Nu menar inte jag att jorden kommer gå under. Utan att nån gång måste väl mayaindianerna sluta skriva? Det står ju inte " JORDEN KOMMER GÅ UNDER 2012 FÖR NU SLUTAR VI SKRIVA "

Så sluta oroa er att jorden kommer gå under, för det kommer den inte. Inte på ett bra tag!


2 år

Denna helgen har varit super lyckad! Fast jag har såklart saknat min pojke för han har varit i Göteborg hela helgen och kollat på national teatern när dom spelade. Men han är hemma snart, saknat han!
Imorgon är det skola som vanligt, men bara från 09.20 - 10.20 lönt? nä knappt. Men jag pallar inte missa en massa så drar dom mitt studiebidrag, drygt! Har bara Svenka en timme på måndagar och tisdagar för jag är klar med samhäll och religions kursen. Och sen i köket på onsdagar och torsdagar och ledig på fredag. Kan det bli bättre? haha


Såg denna på en sida, bara jag som får skuldkänslor när jag använder min iphone hehe?




Idag är det den 22/1-12 och det innebär att jag och Kristian har varit tillsammans i 2 år. Helt sjukt! Tiden har gått jätte snabbt. Hoppas på mååånga fler år tillsammans <3

grattis!

Idag skulle du fyllt 50 år! Vi saknar dig här nere, men jag slår vad om att du har det super bra där uppe! Vi ses <3

Saknat dig

Godmorgon alla! Idag ska jag bara göra det vi kallar "INGENTING" och det ska bli såååå skönt. Igår va jag och hälsa på lillkillen. Som jag saknat honom, helt obeskrivligt! Och för er som inte vet kommer en förklaring här:

Jag köpte världens sötaste hund, han är en chihuahua/dansk-svensk gårds hund och heter Ludde. Jag umgicks med han varje dag, mös med han, träna han i nästan ett år .. Jag har alltid vetat att jag varit lite allergisk mot pälsdjur men jag trodde inte det va nått större bekymmer. Men min allergi blev sämre och min astma blev sämre så jag visste inte vad jag skulle göra? Det sista jag ville va att lämna bort honom, det fanns inte på kartan för mig! Men vad skulle jag göra? Jag ville hitta de perfekta hemmet för min bästa vän. Där han kunde springa fritt i stor trädgård, någon som är med honom hela tiden, andra djur att leka med. Och sen dyker detta upp. En pensionär ca 15 minuter ifrån mig ville bli luddes kompis. Jag åkte dit och hälsade på och Ludde älskade henne direkt. Hon hade stort hus, stor trädgård, katt ja allt de där som va perfekt! Dom dagarna va nog dom värsta i mitt liv .. Att säga hejdå är det värsta som finns! Men att säga "hejdå, vi ses snart igen" gjorde allt mycket bättre. Dom första dagarna var hemska rent ut sagt förjävliga! Men saker blir bättre med tiden.

Och nu har jag hälsat på han 2 ggr och han blir lika överlycklig varje gång vi kommer. Och jag blir lika överlycklig jag också. Att se och höra att han har det bra är så himla skönt! Han ska ha det allra allra bäst!

Älskar dig min lillevän, föralltid!


välkommen

nämen välkommen snö, du är inte lite sen tycker du? Blev helt paff när mamma skrev att det snöar så när jag kollar ut så snöar de fan ta mig, det snöar inte lite och inte lite sådär lagom utan det vräke ju ner! Kommer det inte till jul så kan det va så tycker jag.


nya naglar



ursäkta lite dålig bild, den är tagen med kameran på datan


frågor&svar



* Tack! hehe ja det är mina fötter. Det är storlek 38 :)

* Precis, tycker det är så löjligt vad folk får för sig.

* Ja klart det finns tjejer som mär överviktiga och tränar och äter bra för att gå ner i vikt. Jag syftade mer på dom som redan är "skinn&ben" och får för sig att banta, sick!

* Ja precis, sjukt sjukt sjukt!

Frågor&svar



* Nej jag tränar inte och nej igen jag går inte på något diet. Vet inte hur jag kan hålla mig så smal för jag äter som en häst och äter mycket choklad och chips och dricker coca cola :)



Tyckte denna frågan va lite bra för detta är en sak som alla går runt och tänker på. Ja inte just på mig hur jag gör men hur man ska träna osv. Själv kan jag inte svara på de för jag har ingen erfarenhet överhuvudtaget om träning och dieter osv.

Jag tycker det är synd att så många tjejer nu förtiden ska gå runt och oroa sig för hur andra ser dom, om dom är smala nog, räknar kalorier ja allt sånt trams. Vem ska trivas i din kropp? du eller folket omkring dig? Jo det är ju självklart du. Jag kan bli så arg på folk ibland som har en bra hälsa, får sin "dagliga motion" , äter bra osv. Så säger dom att dom MÅSTE träna för att bli av med sin "ut putande mage" som dom har inbillat sig att dom har fått, eller sina "kärlekshantag" som hänger över dom tighta xxs jeansen, eller "köttbulls kinderna" HÅLL KÄFTEN! jag blir så arg och tycker synd om dom tjejerna som verkligen har inbillat sig dessa saker. Eller så är det någon annan som fått dom att tro dessa sjuka saker.  soooo wrong!

Jag kan med handen på hjärtat säga att en gång i tiden köpte jag ett gymkort. Sånt klipp kort med 10 gånger. Jag ville absolut inte träna för att förbränna fett för jag väger redan för lite för min ålder och längd. Jag gjorde det mest för jag ville träna konditionen och för det blev en slags "trend" som alla höll på med. Men jag hitta detta kortet för lite sen och såg att där va 8 gånger kvar. haha, så roligt va de .. suck.
Nä skärp er! Och det är så roligt när en tjej liksom sitter och pressar på gymmet med hantlar och kämpar för kung och fosterland i benpress och så frågar man
- jaha du ska bli sån muskelknutte du ( för hon tryckte ju med hantlar och benpress osv ) 
- eehm nä jag ska få bort mitt fett på magen till sommaren.
- mmmh ja jag förstår, lycka till! HAHA?

 Ät vad ni vill och tycker är gott, skit i vad alla andra säger, ni är fina som ni är!
Tjejer ska inte va smal som en pinne, inte snyggt!!




bild


Bara för mycket



Jag tycker allt dehär med nya mobiler och appar och hela köret har gått till överdrift. Tycker inte ni de?

Står man och väntar vid bussen och kollar på affischerna så ser man oftast - Gå in och gilla oss på facebook. Gå in på vår facebook sida och gilla oss och få en gratis blabla .. gilla gilla gilla gilla. Ja det är bra att det finns en gilla knapp på facebook, men snälla slit inte ut den! Något dom skulle införskaffat är en "Ogilla knapp" För då hade jag ogillat en massa saker! Tex, jag ogillar att gilla? eeehhrm? 

Och allt de här med att man ska ha ny mobiler. Jo visst det kan jag förstå att man inte vill gå med en tegelsten från 80 talet i fickan. Själv har jag en Iphone 4 och känner absolut inget behov av att "byta upp" mig så fort det kommer en ny eller en förbättring på den gamla. Oftast brukar det ju faktist vara, ju nyare ju sämre .. Sorligt men sant. 

Tycker även det är sorligt att så många är "beroende" av facebook nu förtiden. Ska chekka in överallt, skriva vad man gör stup i kvarten och vara inloggad så fort man vaknar tills man går och lägger sig.

Kom ihåg när jag en gång sa att jag ALDRIG skulle skaffa facebook. Varför stod jag inte fast vid mitt ord? haha 


Låt barnen vara barn!

Igår tittade jag ett program som hette mammor&minimodeller, sooooo wrong! Jag tycker det är fel att hålla på att klä upp och sminka sina ungar. Då har dom inte de "barn utseendet" som fotograferna vill ha. Mammorna sa hela tiden "ja men mitt barn älskar det här, hon vill det här jätte mycket, hon älskar kameran" hörde man barnen säga detta en ända gång? nä! och om man hörde de nångång lät det så påläst liksom.
- ja. jag. vill. dehär. jätte mycket.  hmmmm?

Asså att raka/vaxa benen på en 7åring, näää! Och jag tror inte hon vill de själv faktist. Och vill nu barnen verkligen göra detta så ska det vara "naturligt" tycker jag, och det tror jag det är fler som tycker!


Soooooo wrong!











Man vill hellre se barn än sminkdockor!

klockren



Man ska inte skoja om nått sånt hemst egentligen, men jag tyckte den va så klockren. Tror inte den kryssningen får många besökare haha.

nya tag

Nä nu får det bli ändring! Tänkte lägga ner det här med "personlig blogg" och inrikta mig mer på allmäna saker. Klart jag kommer slänga in ett personligt inlägg endå då&då men ikke varje dag. Hoppas ni gillar de!


nu är det så igen...

fantasilös ... Nu är de så igen att mina fantasier har tagit slut och man känner ingen lust att blogga om man inte har något roligt att skriva om. Inte bara, idag har jag varit i skolan godnatt. Hur skoj är de liksom? Jag har tänkt på att lägga ner den "personliga" bloggen och börja mer vad alla egentligen tänker på men som ingen vågar fråga eller prata om. Vad tycker ni om de? åååhhh jobbigt ...

Bad

Tuuddeelluu, nu tänkte jag ta ett bad! Igår va vi i furulund med trevligt folk, tack för kvällen! Hörs sen


-.-

Det är klart man ska bli sjuk nu, varför inte liksom? Tur jag är ledig imorgon så jag kan vila. Ligger nerbäddad i soffan och väntar på att sveriges mästerkock ska börja.


ett örhänge jag gjorde för nån dag sen :)

Min 18 års dag

Min födelsedag va helt perfekt! Började med skola och dom bjöd på kladdkaka nomnom. Sen åkte jag hem till mamma, där mamma och min bror grattade mig med presenter och sånt :) Sen gick jag hem och en liten stund efter de kom älskling hem. Och runt halv 6 gick vi hem till mamma igen och då åt vi fondue, massa goda såser, vitlöksbröd, sallad, pommes m.m och till efterrätt fick vi en vanilj pannacotta med hallon. Kunde inte bli bättre!


Jag fick egoboost av mamma och bror och sen fick jag dyngkåt och hur helig om helst av älskling :)


Kokbok med husmanskost av älskling, super bra! För annars lagar man alltid bara samma gamla mat hehe


ÄNTLIGEN!  en bra rakhyvel och rakgel av mamma och bror


ringar till håret och ett armband som man gör. (från mamma&bror)


Presentkort på hela csyd av älskling och trosor av min bror


örhänge från bror



Helt perfekta saker jag fick, allt hade man ju önskat sig :) Ska träffa mormor och moster och dom på söndag för ett litet "kalas" och sen pappa, farmor och farfar någon annan dag. Lägger upp bilder sen vad jag får av alla dom :)

18 år!

Idag fyller jag 18 år, grattis till mig! Snart kommer älskling hem och sen ska vi hem till mamma och äta gott mums! Hörs sen


sveriges mästerkock



Ligger i sängen framför tvn och kollar på sveriges mästerkock. Roligt med bra matlagningsprogram!


frågor&svar



* tack tack tack!

* tack så mycket! Jo det har jag men då hade jag kolsvart nu tänkte jag ha mörk brunt :)

Nu är julen ute!

Nu har jag städat ut julen för detta året. Mamma hjälpte mig och städa, tvätta och lite så idag. Sen har jag bara varit i skolan som vanligt.



Imorgon är det min födelsedag!


lekte lite med kameran


Snabbis

Godmorgon, fyfan va kallt det är! Ska sticka till skolan snart, hörs sen


Frågor&svar - kläder

Fått fråga vad jag har för kläder/klädstil. Det är svårt att förklara så tänkte visa med bilder istället :)


mat&recept - snabbt, enkelt och gott

Brist på fantasi vad ni kan laga för mat? JAG VET! här är ett "recept" jag har tagit från min mamma som är riktigt gott! Och verkligen super snabbt att laga.



*skär upp kotletter i bitar. Går även jätte bra med kyckling.
*koka ris
*hacka lök (ej nödvändigt att ha lök men det är bara för jag älskar lök)
*stek kotlett bitarna / kyckling bitarna
* häll på uncle ben's såsen och låt koka ihopa

Klart!

jaaaa, äntligen!

I söndags åkte jag och mamma in till Malmö och jag köpte ett nytt objektiv till min systemkamera för mitt eget va i sönder. Så hädanefter kommer ni få se en maaaassaaa bilder haha :) Köpte ett exakt likadant objektiv som innan för jag vill inte ha något avancerat för jag har inte tänkt att bli proffsfotograf utan bara ha de som en hobby sidan om :) objektivet gick på 1499:- mycket pengar men värt de!


Åååh jag är så glad! nytt objektiv så jag kan fotta igen, ny data som går snabbt, fyller 18 om 2 dagar kan det bli bättre :)?


Frågor&svar

1. Hur gammal är du om fem år? 23?

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? My.

3. Hur lång är du? 170-171

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Minns ej

5. Vem ringde du senast? Vet ej

6. Vem ringde dig senast? Mamma

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ”Det är bara bra, själv med :)?<3” 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? Igår

11. Vilken ögonfärg har du? Ett grönt och ett blått

12. När vaknade du i dag? 07.00

13. Vilken är din favoritjulsång? haha vet ej 

14. Vilken är din favoritplats? sängen / soffan framför tvn

15. Vilken plats föredrar du minst? Hos tandläkaren

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Inte en aning hah

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Hmm, det vet jag faktist inte

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En sak som jennie berättade 

19. Hur stor är din säng? Dubbel säng

20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3st

23. Hur många landskap har du bott i? 1

24. Vilka städer har du bott i? hmm ingen, om inte lilla lödde räknas som en stad :) haha

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? skor eller va? skor ute, strumpor inne

26. Är du social? nja :)

27. Vilken är din favoritglass? äter inte glass så har ingen favorit

28. Vilken är din favoritefterrätt? kladdkaka!

29. Tycker du om kinamat? absolut, speciellt friterade räkor mmmmm

30. Tycker du om kaffe? nope!

31. Vad dricker du till frukost? jucie

32. Sover du på någon särskild sida? höger sida om sängen. men sen kan jag inte sova om jag inte ligger vänd åt vänster

33. Kan du spela poker? nej

34. Tycker du om att mysa/kela? absolut

35. Är du en beroendemänniska? nä?

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? nepp

37. Vill du ha barn? jaaa! älskar barn, men inte nu :)

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite tyska haha

39. Har du någonsin åkt ambulans? tror ej de

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Båda

41. Vad spenderar du helst pengar på? helst vill jag inte spendera pengar haha. men om jag nu gör det är det väl lite av varje. typ kläder, mat, nödvändiga saker 

42. Äger du dyrbara smycken? Njääe, inte så jätte dyra. Huvudsaken är att dom är snygga! 

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Hmm svårt att säga. men inom mat tex halv 8 hos mig.

44. Kan du rulla med tungan? ja eller va? haha

45. Vem är den roligaste människan du känner? alla människor jag känner är roliga på sitt sett C:

46. Sover du med gosedjur? Nej (inte just nu!) när jag bodde hemma hade jag alltid en kanin i sängen som hette anna som jag fick när jag föddes. Hon finns kvar men hos mamma :)

47. Vad har du för ringsignal? Vanliga iphone signalen

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? ja

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? en ljusstake haha

50. Flirtar du mycket? Nej

51. Kan du byta olja på bilen?  nej haha

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej.

53. Vilken var den senaste boken du läste? en bok av Johanna Thydell - ursäkta att man vill bli lite älskad. Rekomenderar den boken!

54. Läser du någon dagstidning? Nej 

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Haha nä

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? The voice

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? inköpslista

59. När var du i kyrkan senast? 9ans skolavslutning

60. Är du lycklig? Ja


Första skoldagen

Godmorgon! Nu är det slut på lovet och tillbaka till allvaret. Ska ta bussen om en halvtimme men dock slutar jag halv 12, skönt! Hörs sen

2 dagar kvar!


Har tänkt ..

Hej på er, en uppdatering från badet (igen). Jag har tänkt på en sak ... Jag ska nog ta ut mina dreads. Inte för att jag har tröttnat, utan för det kliar något så fruktansvärt så jag kliar i sönder hårbotten så jag får stora skorpor och sen kan man aldrig duscha ordentligt. Man känner sig inte "ren" på nått sätt. Men jag tänkte ta ut dom på ett lov så man inte går med halva huvudet med vanligt hår och halva dreads för det är nog inte så snyggt, haha! Men nu har jag iallefall testat och det måste man göra för att veta hur saker är :) skriver sen, tjohej!

Här kommer en bild på hur tanken jag har som jag ska klippa&färga de sen :)


kläder


förbannad!

Asså blir man förbannad eller vad? I tidningar, på internet på tvn hör man bara saker om. Inbrott, våld, folk som springer runt med vapen och skjuter folk till döds. Asså nu börjar det gå till överdrift tycker inte ni också de? I lilla hålan Hofterup en liten bit i från Löddeköpinge hände värsta rånet inatt. Där dom hade brutit sig in i huset när dom låg och sov och band fast dom och inte nog med de dom hade laddade vapen. Asså? vad tänker folk med? eller tänker dom överhuvudtaget? Man böjar ju undra.. Och det skjuts hej vilt i malmö. Flera som har dött nu bara dom senaste dagarna. När tar det slut? När ska folk börja bete sig normalt? När ska dom visa lite tacksamhet? Ååååh man blir så förbannad! Sverige vakna upp för fan!

lugna er!





slöa ..

.. ibland är det skönt att bara slöa och inte göra nånting. Idag har jag bara städat och tvättat och varit hemma hos mamma en stund. Och nu sitter jag bara och slöar framför tvn. Kommer rätt mycket som jag vill se

19.00 på 3an - ramsay´s best restaurant
20.00 på 4an - the voice sverige
21.00 på 1an - kronjuvelerna


7 dagar kvar

Godnatt? Godkväll? Aja kalla de vad ni vill! Ligger i sängen och kan inte somna. Hör bara regnet och en jävla massa blåst, typ storm .. Tur man är inomhus iallefall! Innan idag fyndade jag på rean med mamma (äntligen!) sen när jag kom hem så fixade jag till jeans skjortan jag köpte (inlägget under) och sen läste jag faktist ut boken, kunde inte sluta läsa haha. Imorgon ska jag städa&tvätta inte så jätte roligt, men måste göras! Sen ska jag fixa lite till på jeans skjortan eller ja, nu mera jeans västen. Ska väl försöka sova nu. Hörs imorgon!
Föresten så är det 7 dagar kvar tills jag fyller år :)


Saknar dig!


Taaaddaaa

Köpte jeans skjortan för jag skulle klippa och trixa lite med den. Och såhär blev det!

FÖRE








EFTER





Äntligen!

Äntligen hittade jag något på rean. Som jag har letat, har inte hittat ett skit som varit värt att lägga pengar på. Men nu äntligen hittade jag lite.




Frågor&svar




* Nä jag tycker heller inte det är fel, absolut det tycker jag med!

inredning&insperation


 


























Att gråta betyder inte att du är svag utan att du varit stark för länge.


rea

Snart kommer Jennie hit och sen ska vi till center syd. Får se om jag hittar något på rean idag då. Har inte hittat ett skit, jätte tråkigt. Ellor jo en data haha, men inga kläder. Så får se om jag fyndar något. Skriver när jag kommer hem igen.

Frågor&svar




* Jag menade såklart humor. Asså det är ingen bok man sitter och viker sig av garv varje sida. Utan det är min humor (typ bajs) hahaha! Ja det är ganska många sidor, 245 st. Men det går faktist snabbt. jag har aldrig läst en bok som har haft över 100 sidor innan, haha.

just nu ...

Just nu sitter jag och kollar på änglagård: andra sommaren. Och i reklamern läser jag boken jag fick av mamma i julklapp. Har snart läst ut den, gillar ni humor så läs denna boken! Jag kan inte sluta läsa haha.


Frågor&svar







* Jag har faktist gjort de örhänget själv av pärlor jag fick av älsklingen i julklapp :)


2011-2012

Godmorgon på er, hoppas ni överlevde alla raketer! Det blev en lyckad nyår och för er som är nyfikna får ni hela historian här:

Först va vi här hemma och käka frulle. Jag, krille och viktor. Sen kom martin, andre och kevin. Senare åkte vi till furulund till en kompis och sen vidare till restaurang. Jag åt plankstek, mums! Sen bar det av till kävlinge till en fest där och där va det fullt med folk så man knappt fick plats .. sen blev klockan 00.00 och det smälldes raketer hej vilt. Tack för jag fick behålla mitt ben! Sen åkte vi hem till linus och sen taxi därifrån hem och sen sova direkt och sen vakna kl 15.00 haha. Tack för en bra nyår!





RSS 2.0