Mat&recept









  • Skär ett snitt i fläskytterfilén, men inte rakt igenom! Krydda och lägg i de du tycker om. Denna gången la jag i massor med kryddor och pressad vitlök.
  • Knyt ihop den och bryn den ï stekpanan så den får lite färg.
  • Sätt in potatisgratängen i ugnen.
  • Sen när du brynt klart köttet i stekpanan så lägger du köttet i en ungssäker form och ställer in den i ugnen tillsammans med potatisgratängen.

    (Sök på google på potatisgratäng)





    Till detta gjorde jag en egen gräddsås.

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde eller annan grädde
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 0,5 msk soja (försiktigt med sojan!)
  • 0,5 tsk salt
  • GÖR SÅHÄR:
    Lägg vetemjölet i en gryta. Vispa ut den med hälften av grädden till en jämn smet utan klumpar. Vispa därefter ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.
    Vispa ner fond, soja och salt. Låt koka upp under omrörning. Låt småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och soja.

     


Kommentarer
Postat av: Anonym

YES vad gott bjud mig med linnea haha :)

2011-12-09 @ 06:45:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0