botar rasism

Läste en artikel på nätet om att en kapsel skulle bora rasism på bara två timmar, bullshit! tror ni det är sant haha?

         

Botar rasism. En 80 mg kapsel av läkemedlet propranolol, som sägs bota främlingsfientliga attityder på bara två timmar. Det betablockerande läkemedlet propranolol ska kunna minska dold rasism hos vita människor. Detta enligt en medicinsk studie som utförts vid Oxforduniversitetet i Storbritannien.

Det är den brittiska tidningen The Telegraph som skriver att en forskargrupp har funnit att personer som medicinerades med propranolol uppvisade en lägre förekomst av rasistiska attityder jämfört med patienter som fått äta placebo. Detta enligt ett frågeformulär som var designat för att avslöja dold rasism.

Av de 36 personer som deltog i studien var samtliga vita. Hälften av dem gavs en dos på 40 milligram propranolol, den andra hälften fick placebo. Två timmar senare fick de fylla i ett kulturmarxistiskt frågeformulär som var konstruerat för att avslöja ”subtila och spontana uttryck för fördomar”.

Den aktuella läkemedelstypen var från början tänkt att skydda hjärtat mot stresshormoner som adrenalin och noradrenalin som utsöndras genom aktivitet från det sympatiska nervsystemet. Genom att begränsa möjligheten för hjärnans receptorer att binda till olika signalsubstanser kan medicinen minska känslor som rädsla, stress, ångest och – uppenbarligen – främlingsfientlighet.Tror ni på detta? haha


    
 


Kommentarer
Postat av: Madde

hahaha bullshit helt klart! Inget kan väl bota sina åsikter eller?

2012-03-12 @ 13:33:40
URL: http://blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0